2014 m. sausio 20 d., pirmadienis

Puikybė ir prietarai (Pride and Prejudice) 1995 m. BBC mini serialas


Kai lauke -20, o namie norisi įsisupti į šiltą antklodę ir mėgautis karštu šokoladu su ką tik iškeptais keksiukais, vienas dalykas, ko trūksta - Jane Austen romano Puikybė ir prietarai (Pride and Prejudice) ekranizacijos. Ne bet kokios - o 1995 metų BBC. Tų ekranizacijų, pradedant 1940 metais buvo ne viena, įskaitant ir 2005 m. holivudinę Puikybę su Keira Knightley, bet BBC drama - pati nuostabiausia.


Prisipažinsiu, Jane Austen yra mano "guilty pleasure". Skaičiau visus jos romanus ir žiūrėjau visus naujausius filmus bei serialus, pastatytus pagal juos, todėl dar ne kartą pasakosiu. O visų Jane Austen romanų romanas yra Pride and Prejudice, kurios veikėjas Mr. Darcy tapo tobulo jaunikio ikona ir klaidžioja po internetinius memus iki šiol. Kitaip tariant, turite pažiūrėti vien tam, kad įsikirstumėt į šiuolaikinį folklorą.


BBC mini serialą Puikybė ir prietarai sudaro 6 serijos, per kurias įvyksta įvairūs audringi reikalai - meilė, pinigai, apgavystės, susižavėjimai ir nusivylimai. Puikiai parinkti aktoriai puikiai įkūnija ir atskleidžia personažus. Pagrindinė herojė Elisabeth Bennet (Jennifer Ehle) - nu tokia tikra Elisabeth - gyva, sąmojinga, viena iš penkių seserų turinti daugiausiai sveiko proto. Pagrindinį herojų Mr. Darcy vaidinas Colin Firth. Tai tobulas ponas Darsis ir tikiu, kad niekas nebesiima statyti šio romano kinui, nes tobulo pono Darsio vaidmuo jau suvaidintas, o Colin'as Firth'as jau pernelyg brandžiai atrodo, kad vaidintų 20 - 30 metų jaunuolį.


Viskas elegantiška ir grakštu, ir persmelkta Jane Austen subtiliu humoru. Pagrindinė mintis, kuria viskas ir prasideda yra tai, jog turtingas viengungis turi norėti žmonos: a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife. Tokių viengungių poniai Bennet reikia rasti net penkis, nes taip jau atsitiko, kad šeimoje - net penkios jaunos dukros, kurioms jau kaip ir metas būtų tekėti. Visos skirtingos - viena protinga, kita graži, trečia spuoguota intelektualė, na o ketvirta ir penkta - tiesiog lengvabūdės.


Kaimynystėje įsikuria jaunas turtuolis, pas kurį vieši dar turtingesnis draugas. Tačiau kaip žinia - kuo turtingesnis, tuo išrankesnis. Baliai, puotos, linksmybės, jauni kareivukai ir šiaip įvairus kaimo aukštuomenės gyvenimas. Bus į ką akis paganyti ir išgyventi ne vieną meilės istoriją.


Serialas Puikybė ir prietarai - vienas iš must watch.

IMDB nuoroda

Šioks toks fan made treileris:



1 komentaras:

  1. Pure Titanium Earrings | Titanium Arrive with Retro Parts
    Rift titanium chopsticks is an titanium trim as seen on tv easy way to find and buy babyliss pro titanium hair dryer your favorite retro Earrings - Retro titanium trim Parts - Titanium Arrive with titanium wok Retro Parts - Retro Parts.

    AtsakytiPanaikinti