2014 m. sausio 13 d., pirmadienis

Pakvieskit pribuvėją (Call the Midwife)


"Turbūt aš buvau išprotėjusi - galėjau būti stiuardesė, galėjau būti modelis, galėjau gyventi Paryžiuje, būti pianiste, galėjau pamatyti pasaulį, būti drąsia, sekti savo širdimi. Bet to nepadariau, atsitraukiau, atsisakiau meilės ir įsikūriau Londone, nes maniau, kad taip bus lengviau. Beprotystė - vienintelis paaiškinimas."

Taip prasideda serialo "Pakvieskit pribuvėją" (Call The Midwife) herojės Jenny Lee (Jessica Raine) pasakojimas. Ši įtraukianti, pagal autobiografinę knygą paremta istorija sužavėjo britų žiūrovus ir tęsiasi jau 3 sezonus.


Jenny Lee - jauna medicinos žinių turinti mergina, pradedanti savo savarankišką gyvenimą kaip pribuvėja skurdžiame 5-ojo dešimtmečio rytų Londono rajone. Čia per mėnesį gimsta apie 100 naujagimių, jiems visiems į pasaulį ateiti padeda Nonnatus vienuolės su kartu gyvenančiomis slaugėmis.


Seriale yra visko - skurdo, ekstremalių situacijų, humoro, tačiau kiekviena serija šviesi ir jausminga, todėl jei verkiate per Bembio filmuką, viena kita ašara iškris ir žiūrint šį serialą. Dažniausiai ne dėl to, kad serija blogai baigiasi, o dėl to, kad nugali tikėjimas, viltis ir didžiulis užsispyrimas bei gėrio siekis.


Kadangi serialas apie pribuvėjas, be abejo, kiekvienoje jų gimsta kūdikis, ir ne vienas. Įdomu sužinoti anų laikų gimdymo, vaikų auklėjimo tradicijas, susidurti su anais papročiais ir tradicijomis, kurios dabar jau kitos, pavyzdžiui, vyro dalyvavimas gimdyme, nuskausminimas ir t. t.

Be naujagimių seriale daug vietos herojų asmeniniam gyvenimui, per kurį galima patirti tų laikų dvasią. Nors čia nėra prabangos, čežančių žemę šluojančių suknelių, praėjusio amžiaus vidurio mada savotiškai žavi. Suknelės praktiškos, paprastesnės, jokių korsetų ir kitų nepatogių drabužėlių.



Rekomenduoju serialą labai - kiekviena serija žemiška ir gyvenimiška, o situacijos ir jų raida verčia susimąstyti apie... gyvenimą. Be to, visai įdomu nusikelti į laikus, kuriais gyveno mūsų močiutės.

Treileris:


IMDB nuoroda


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą