2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Enlightened (HBO serialas)

It's not TV, it's HBO - mačiau kažkada kažkur tokią citatą ir man ji patiko, nes HBO serialai ir filmai man asmeniškai nerealūs. Jie kažkokie pagrįsti ir nenuvalkioti. Ir nusprendžiau, kad pasipasakosiu apie šviežiai peržiūrėtą serialą "Enlightened", lietuviškai galėtų būti "Apšviesta".


Tai istorija apie vienos didelės korporacijos darbuotoją, po nervinio protrūkio išvykusią pasigydyti į Havajus ir grįžusią tokią atsigavusią ir nušviestą naujų įdėjų, požiūrio ir tikslų, kad dažnai atrodančią kaip atsivertėlio parodija. Naujoji Eimi (toks herojės vardas) - Laura Dern - siekia daryti pasaulį geresnį, skleisti gėrį aplink save. Tačiau, galite įsivaizduoti, kad tai nėra lengva.


Eimei tenka dorotis su finansinėmis problemomis, nes gydymasis Havajuose kainavo gerus 40 gabalų tojiškos valiutos. Eimei tenka gyventi su mama, su kuria niekada nesutapo jų požiūriai į... na, praktiškai viską. Eimei tenka patirti karjeros nuopolį. Eimei tenka taikstytis su, švelniai tariant, keistu bosu ir dar keistesniais kolegomis. Eimė vis dar negali suprasti, kurioje santykių vietoje yra kartu su savo alkoholiui ir narkotikams neabejingu eks (Luke Wilson), nors jie jau kuris laikas išsiskyrę.


Visos tos aplinkybės sukuria daug komiškų situacijų, kurias virškinant, aplanko įvairios mintys ir pradedi galvoti, kas gerai ir kas blogai, kur ta riba, skirianti gėrį nuo blogio, komiškumą nuo tragiškumo? Pati herojė tokia naiviai idėjinė, kad dažnai tas jos naivumas net erzina, imi galvoti, na, kaip gi taip? Taip jai ir reikia! Tačiau serialo kulminacija grąžina jai visus pliusus.


Iš viso sukurti du serialo sezonai, pirmajame - 10, o antrajame - 8 serijos.

Keletas serialo citatų:

"Aš nieko prieš būti viena. Pokalbis tampa geresnis."

"Nė viena karalystė nėra amžina. Net ši kada nors baigsis. Ir Gyvenimas ir Žemė vėl karaliaus."

- Labas, kaip tu?
- Puikiai, kaip kiaulė mėšle.

Neblogai būti vaiduokliu. Tai turi privalumų. Tu lengvas, tu sklendi. Tu įsmunki pirmyn ir atgal nepastebėtas. Nėra meilės, kurią gali prarasti. Arba naštos, kuria galėtum būti. Turi tiek mažai, kas tave sulaikytų. Tu - laisvas."

Imdb nuoroda

Treileris


Kiekviena serija pradedama ir baigiama tokiais filosofiniais pamąstymais, kurie pradžioje išrutuliojami į komediją, tačiau pabaigoje pradedi galvoti, kiek tai iš tiesų juokinga?

Taigi, jei ieškote ko nors kito nei paauglių komedijos, kviečiu pažiūrėti "Enlightened".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą